Oldalak

2012. január 29., vasárnap

2012-01-27 Péntek
Kezelési terv

Ma még többet tudtam meg. Most már nem csak a betegségről, hanem a tervezett kezelésről is. Lent láthatjátok az elkövetkező 2 hónap tervét, hogy mikor milyen gusztustalanságokkal tervezik tömni a szervezetemet.

Egyébként mint kiderült, a terv első napja 01-26 csütörtök, mert már a tegnapi tablettáim is ide illeszkedtek.

Van egy induló fázis, amiben lassan elkezdik irtani a fehérvérsejtjeimet. Majd két nagy fázisban (az első 2 hetes, a második 3 hetes), köztük egy hét szünettel szétbombázzák a gonoszokat. Végül jön két hét visszaerősítés és a végén népszámlálás. Legalábbis így értem én, de még sajnos a doktornővel ne sikerült részletesen átbeszélni.
Kezelési terv
Ezzel párhuzamosan megkezdődik a lehetséges csontvelő donorok azonosítása.
Mint megtudtam, a saját csontvelő levétele és újrafelhasználása nálam nem játszik, mert "rendszerszinten" azaz a teljes szervezetben hibásan működnek a dolgok. Az a megoldás csak akkor szokott működni, ha vannak jól működő részek, ahonnan levesznek mintát, majd szétbombázás után azt a mintát használják fel mindenhol.

A második legjobb megoldás a közeli rokon. Itt a testvér (Krisztina) és a szülők (Papa és Mama) jöhetnek szóba, Krisztina lenne a legesélyesebb. De ehhez egy nagy rakat vizsgálaton kell átessenek, mert csak akkor lehetnek csontvelő donorok, ha sok paraméterükben egyeznek az enyémmel. Kedden (01.31) jönnek részletes kivizsgálásra ide a kórházba. Akkor majd többet tudunk.

A csontvelő donor azért lenne jó, mert felgyorsít(hat)ja a gyógyulást.
Ha ugyanis nincs donor, akkor finoman lődöznek minden sarokba a különféle gyógyszerekkel, majd időnként visszaerősítenek és megnézik, hogy már rendeződött-e a helyzet.
Ha viszont van donor, akkor bedobják a dinamitot, ami mindent letarol, hiszen úgyis van honnan pótolni, helyesen működő sejtekkel.

Legalábbis ennyit értettem meg eddig, de hozzá kell tennem, hogy a doktornővel még nem beszéltem. Egy Dolgos főorvos úrnak szólított pasi jött be és ő mondta el ezeket dióhéjban. Persze itt volt a doktornő is, de nem volt ideje kérdésekre válaszolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése