Oldalak

2012. január 26., csütörtök

2012-01-26 Csütörtök
Eseménydús nap sok új mondással

Hát először a lényeg: Megjött a pecsétes papír. Akut Limfoid Leukémián (ALL) van, amely tartalmaz elemeket a a Mieloid világból is. Tehát valamilyen határeset a kettő között.
Távolról nézve a dolgot, arra kell számítsak, hogy kb. fél év múlva kezdhetek újra dolgozni és csak kb. két év múlva alatt lehet elérni a teljes gyógyulást. DE a pontos dátumokat leginkább az befolyásolja, hogyan reagál a testem.
A közeljövőt nézve most egy intenzív kúra jön. Erről bővebben holnap kapunk infót a doktornőtől. Amit sikerült megtudni, aszerint az elkövetkező 5 napban gyógyszeres (tablettás) előkészítési fázis zajlik, aminek a célja a fehérvérsejtek számának előzetes csökkentése.
Az öt napot követően pedig beindul a kemoterápia. A kemoterápia hullámokban zajlik. Minden hullám első lépésben megpróbál legyalulni minden élő jó és gonosz vérképző elemet. (Persze azzal a reménnyel, hogy inkább a gonoszak fognak kihullani)
Második lépésben egy kis immunerősítést kapok, ami a megmaradtakat ismét gatyába rázza.
Harmadik lépésben megvizsgáljuk, hogy mit sikerült elérni az adott hullámban, milyen arányban maradtak jók és gonoszak. Ha még nem elég jó az eredmény, újabb hullám következik. Ha csak jók maradtak, akkor vége a terápiának, átlépünk rehabilitációba.
Azt, hogy hány hullám kell, az orvos határozza meg. Ha elég hullám volt már, de nem sikerült a gonoszakat kiírtani a jók megtartása mellett, de lényegében mindegyiket legyalultuk, jöhet a csontvelőpótlás.
Csontvelőt lehet pótolni saját forrásból, közeli hozzátartozótól, adatbázis alapján analóg személytől. Minél távolabbi, annál kisebb az esélye a megragadásnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése