Oldalak

2012. november 12., hétfő

Elúszott a transzplant

2012-11-12 Hétfő

Most beszéltem a Dolgos doktorral és még frissiben leírom azt, amit megtudtam. Sajnos nem jó hír, be kell menjek kezelődni.

Azt mondta a doktor, hogy mégsem javasolják a transzplantálásomat ezzel a donorral, mert a transzplant utáni másodlagos immunbetegségek (GVHD) ereje nagyon veszélyes lehet. Veszélyesebb, mint amennyire a betegségem veszélyes. Ezt a donor és az én immunrendszerem alaposabb összevetése alapján tudták csak megállapítani, ezért tartott ennyi ideig a döntés meghozatala.
Elmondta azt is, hogy az eltérés mértéke olyan (egy A-locusban és két D-locusban térek el a donoromtól), ami alapján már be szoktak vállalni transzplantációt, amennyiben a beteg állapota és a betegség azt feltétlen szükségessé teszi. De esetemben úgy ítélik meg, hogy jobbak a túlélési esélyeim a kemoterápia folytatásával, befejezésével. (Említette, hogy hasonló eltéréssel épp most transzplantálnak egy hölgyet, de az ő alapbetegsége sokkal veszélyesebb, mint az enyém, ezért a transzplant nélkül félő, hogy nem élne sokáig.

Persze az én donorkeresésem nem áll le, vagy ha valamilyen okból romolna a helyzetem (például újra előjönne a betegség valamikor a jövőben), akkor még dönthetünk e donor felhasználása mellett (feltéve, hogy más addig nem "használja el").

Hát erre végképp nem számítottunk. Azóta beszéltünk Csirkével és lényegében nincs más választásunk, mint lemondani a Prágai kiruccanásról (egy ideje már gondolkoztunk azon, hogy kettesben kimenjünk Prágába egy hétre). Így talán van esély arra, hogy karácsony tájára visszajöhessek és itthon karácsonyozhassak.

Szóval folytatódik a kemoterápia. Ha minden jól megy, tavaszra lenyomhatom a maradék négy ciklust és akkor vége a kórházi kezelések sorozatának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése