Oldalak

2012. július 12., csütörtök

Dr. Vargha

2012-07-12 Csütörtök

Van egy kicsit korábbi élményem, amit már egy ideje meg szeretnék veletek osztani.
Sokan és sokféle csodaszert és gyógymódot "árulnak" az elárvult és lelkileg kellőképpen meg nem támogatott betegeknek.

Talán ugorjunk vissza oda egy picit, hogy miért is van ez. A mai orvostudomány a saját nyelvét használja a beteg felé és elvárja a betegtől, hogy a beteg tanulja meg az ő nyelvezetét. Mindennek különleges és elsőre érthetetlen elnevezése van. Másrészt nem csak hogy nem érthető és átlátható az orvostudomány, de egyben nem is a beteget, hanem leginkább a betegséget kezeli. Gyakran a betegség lelki oldalával mit sem kezdenek, elegendőnek látják a betegséget szervi - kémiai oldalról legyőzni.

És itt jön be a sok csodaszer és gyógymód képviselője. Ők gyakran elsőre nem termékeket vagy szolgáltatást árulnak. Okosabban teszik, amikor "megoldást" árulnak. Lelki megnyugvást a kezeltnek és a kezelteket támogató közeli családtagoknak. Ha egy dobozt árulsz és ráírod, hogy ez megold mindent, az emberek kételkednek. Ha "megoldást" árulsz, amiben van doboz is meg konzultáció is meg némi kezelés is, már sokkal hihetőbb vagy.

Persze ezzel most kifejezem azt a mélyről jövő szkepszisemet, amivel ezeket a hirdetéseket olvasgatom.  Ne gondoljátok, hogy nem érdekelnek. Elolvasom mindet. Talán már túl sokat is olvastam, hogy kezdem felfedezni a hasonlóságokat: "Megtisztítja a testet a méreganyagoktól", "Pótolja a hiányzó tápanyagokat", "Lúgosítja az elsavasodott szervezetet", "Szelént (vagy tetszőleges, ismerősen hangzó, de az átlag olvasó számára nem pontosan tisztázott jelentőségű, szerepű anyagot) tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert".

Komolyan, a következő életemben beállok csodaszer-marketingesnek.

Hiszen mit is árulunk voltaképpen? Megnyugvást! A többi csak mese. Kell egy jó köntös, néhány jól ismert és néhány újszerű komponens és megvan a tuti. És persze erős marketing, mert az emberek ezt veszik amit már hallottak.

Na most jól kipuffogtam magam. A fenti írás érzelmi töltetét vinném tovább és bemutatnék egy kicsit komplexebb metódust is a "megoldás" árulására.

---

Amikor elkezdődött ez a játék és én kiszálltam a mókuskerékből az egyetlen megoldást a leromlott egészségügyi állapotomra való tekintettel a kórház volt. A hagyományos orvoslás bár lehet hogy rossz néha a renoméja és abszolút nem marketingeli túl magát, de akkor is a szakmailag legmegbízhatóbb és a leginkább igazolt és mérhető megoldást nyújtja a problémákra.
Most gyakorlatilag nem írhatnám le ezeket a sorokat, ha nincs a kórház és nincsenek azok a szakértő orvosok, akik tudják, hogy kell bánni egy ilyen beteggel. Nem tökéletesek, gyakran vagyok mérges a szűk látókörük miatt. De mégis megmentették az életem. Minden tiszteletem az övék.

Viszont az orvoslás - ahogy már korábban említettem - gyakran csak a betegségre koncentrálódik, a betegre és az aggódó segítőkre kevésbé figyel. Lehet, hogy most általánosítok és az egészség más területein ez másképp működik - ebben az esetben elnézést kérek. Elkezdődött a kezelés és egy mukkot sem értettünk abból, ami történik, mert kínaiul (orvos nyelven) beszéltek hozzánk és folyamatosan a betegségről meg annak testi vonatkozásairól beszéltek. Lelki oldal? Hívjunk pszichológust? Nem, de ha egy picit emberibb hangon, megértően beszélnének a beteghez és a kísérőhöz, valamint rászánnák az időt némi magyarázat adására már megnyugtatóbb volna.
Meg tudom érteni a doktorokat is, mert a frissen bekerült betegek között a legnagyobb az elhullási arány. (Bocs a kifejezésért) Tehát nem érdemes túl hamar lelki kapcsolatba kerülni a beteggel.
De azért valahol keresni kellene a kompromisszumot...

Mi történik így? A beteg nem nyugszik meg. Nem látja a megoldást kereknek. Elkezdi keresni a megnyugvást. Ő is és a kísérők is.

(Na most már tényleg abbahagyom az előétel rágcsálását, mert sosem jutunk el a desszertig.)

A párom imádja a női újságokat. Onnan tájékozódik a világ dolgairól. Azt főzi, amilyen receptet betesznek az újságba. Történt, hogy megjelent egy cikk a Vargha gyógymódról valamelyik újságban. Nagyon felkeltette Csirke érdeklődését a dolog, kért is időpontot konzultációra a dokitól. Én nem fizettem volna talán 25 eFt-t a dologért, de ő fontosnak látta hogy más szögből is lássuk a dolgokat. Mivel a doki nem vállalta a sugárterápiát követő 3 hónapban a kezelés megkezdését, ezért kicsit várni kellett a találkával, csak nemrég jutottunk el hozzá.

Időpontra érkeztünk a budapesti Király utcába. Hőség, kánikula. Belváros, a parkolásért fizetni kell. Az emberek menekülnek a nap elől. Szegény autó nem tud, csak a napon volt hely. 3 hónapra előre megbeszélten, aznap délre kaptunk időpontot, másfél óra terjedelemben.
Belépünk az ajtón. Mint egy rendelő. Fehér ruhás ápolók, nyakaszegett, megfáradt beteg arcok. Fura. A falak nem fehérek. Elsőre nem tűnik fel, de másodszorra mintha lehasznált lenne az egész hely. Kosz. Az egész hely úgy néz ki, mint egy régi orvosi rendelő, amire 10 éve nem költöttek. (Persze ez csak egy impresszum, lehet hogy tavaly volt felújítva)
Beállunk a pulthoz. Háromnegyed 12 van. Kicsit korábban jöttünk, biztos-ami-biztos. Csirke beszél a recepcióssal, hozzám csak foszlányok jutnak el:
"Miben segíthetek?" ... "Örülünk, hogy megérkeztek, kérem foglaljanak helyet" ... " A doktor úrnál csúszás van, mert mindig törekszik a legteljesebb mértékben kiszolgálni a betegeit" ... "nem tudom megmondani mennyi, nemsokára megtudakolom..."
Nagy nehezen leülünk, várunk. Mint a buszpályaudvaron. Közben megy a tévé, beszélgetünk, olvasgatok is.
Eltelik fél óra.
Eltelik egy óra.
Másfél óra után jön egy kedves hölgy és behív. Kiderül, hogy a táncrend az, hogy a doktor úr érkezte előtt mindent átbeszélünk egy segítővel, vele kitöltjük a papírokat. Majd jön a doktor és megbeszéljük a dolgokat. (Legalábbis ezt gondoltam még akkor.)
A segítő felhívja a figyelmünket, hogy a doki nehezen hall, de azt nem mondta, hogy süket mint a nagyágyú. Átbeszélünk mindent a segítővel. Már azonnal rémisztő dolgokat mond. Semmi vörös hús. A tej fogyasztása tilos. Nehéz dolgok ezek. Lehet, hogy belemegyek, ha van értelme - gondolom magamban.
Bejön a doki. Kopaszodik, agresszív feje van. Ő egy autoritás. Ő itt az isten. Majd ő megmondja. Nem szimpatikus. (Ezek az első benyomások, de azokra is oda kell figyelni. Sokat elárulnak a folytatásról)
Elkezdi a mondókáját. Aki engem ismer, tudhatja, hogy nem állom meg szó nélkül, ha nem értek valamit. A harmadik mondatnál belekérdezek valamibe. Semmi. Mintha egy táskarádióval próbálnék beszélgetni. Fel sem veszi, hogy beszélek hozzá. Mondja tovább a saját szövegét. Nehezen hall. A fenéket hall nehezen, alig érti, amit mondunk!
Van egy nagynéném, aki hallás károsodottan született (Szia Picu!), ezért van egy pici tapasztalatom a lassú és jól artikulált beszédben. Végén a segítő tudott pár szót váltani így a dokival, de velünk egyáltalán nem tudott kommunikálni az öreg. Jobbára bólogatunk.
Feladom a próbálkozást, próbálom kihámozni a lényeget a mondanivalójából. A segítő készített róla egy összefoglalót (tisztán kézírással, nehogy az elektro szmog megártson a betegnek), azt begépeltem, hogy Ti is okuljatok belőle. (Berakom a poszt végére)
80%-a általános bullshit, 20%-ban próbál személyre szabott lenni, de nem igazán talál bele. Leukémiáról egyszer esik szó. Beszél mindenféle zagyvaságról, nem áll össze, amit mond. Orvosi szavakat használ, de nem konzisztens. Ha beleszólhatnék, két perc alatt hússzor belekérdeznék, és ízekre szedném de nem hagyja. Nem lehet beszélgetni a Kossuth rádióval. Abból csak jön a cucc.
Kézbe veszi a lábam. Elkezdi nyomogatni. A segítő korábban azt, mondta, "olvas" belőle. Nyomogatja, megkérdezi, mi mennyire fáj. Látszik, hogy van tapasztalata benne. Ebben a részben hitelesnek tűnik. Gyakorlott és erős a kézmozgása, kérdez. "Fáj?" "Nem." "És így?" "Igen."
Szavakat mormol a segítőnek: szervek neveit. A segítő jegyzetel egy zöld papírra. Egy oldal tele van szervnevekkel. A végén az ott lévő dolgok 80%-a be van keretezve, vagy alá van húzva. Szinte minden szervemmel van valami. (Sajnos ezt a papírt nem kaptuk meg)
Befejezi a mondókáját. Van-e kérdésem? Van. Miért kellene hinnem az Ön metodikájában?
Sértettség az arcán. Nem szereti a kételkedőket. Nagyon nem. A válasz is dióhéjban csak ennyi: "Mert én az igazat mondom"
Nem győzött meg, de ekkor még vegzáltam a dolgon, nem jutottam dűlőre.

A kegyelemdöfést a doki távozása után a segítő adta be. Nem látják értelmét a kemoterápiás kezelések mellett az én kezelésem megkezdésének. Hagyjam abba az orvosi kezelést, vagy kérjek még egy lezáró kezelést és utána indítsuk el a Vargha-féle kezelést. A két dolog nem mehet párhuzamosan. Vagy az ő útján megyek, vagy a hagyományos orvoslásén. Tele vagyok fájdalommal és lelki tűszúrásokkal a hagyományos orvoslással szemben, de öngyilkos azért mégsem akarok lenni.
Már ott helyben lemondom a dolgot, nem írom alá a kezelési szerződésüket. De azért még magamban vívódok egy darabig. Azóta is kicsit. Megkísértett engem is a dolog. Hinni akartam benne. Megoldást akartam és ők azt ígértek.

Még egy kis színes. A doki saját önértékelése szerint a gazdagok, a sztárok kezelője. A gazdagok és a sztárok én-tudatosak. Nem hagyják magukat, tudják mit akarnak. Szemben a "tömeggel", aki hagyja befolyásolni magát. Kapacitál, hogy váljak én is én-tudatossá. És ezzel lényegében azonnal minősít is engem. Én is csak a tömeg vagyok. Hát köszönöm, az is maradok!

Az ember azokkal azonosítja magát, azokra néz fel, ahova tartozni akar. Ez az ember gazdag és híres akar lenni. A beszélgetés egyetlen perce alatt sem éreztem, hogy érdekelné mi az én problémám, és segíteni akarna specifikusan nekem. Bár mivel nincs megoldása a leukémiára, ő csak a szervezetet tudja gyógyítani általánosan (saját módszertana szerint), ezért nem is nagyon akart szerintem ilyesmibe belemenni.

Egy pár szóban az árakról. Egy kezelés 7'000 Ft és 50 perc. Nekem heti 3 kezelést írt elő. Ez helyből havi ~80 eFt. Plusz még felírt táplálékkiegészítőket havi ~20 eFt értékben. Ja és nekem a Pestre felutazás lenne havi ~30 eFt. Szóval havonta 130 eFt körüli költségről beszélgetünk legalább 3-4 hónapon át, de lehet hogy több.

Azóta hazajöttem, lehiggadtam (lehet, hogy a bejegyzés nem ezt tükrözi :-) és nem hívtam vissza őket.
Olvastam viszont sokat róla és a rendszeréről a neten.

A "doktor úr" papírjai nem teljesen tiszták. Már volt büntetve kuruzslás és csalás miatt:
http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AN=varghabunugy

A fórumokon összecsapnak a zajos védők és hadak útját megjártak:
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=13383
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9040887

Ha pedig magáról a módszerről szeretnétek olvasni:
http://www.varghagyogymod.hu/
http://www.pirula.net/phpBB2/viewtopic.php?t=1617

Amit ebből leszűrtem az az, hogy a reflexológia (talp - akupresszúra) bizonyos betegségekben hasznos és jó dolog. De emiatt nem kell Varghához menni. Továbbá, hogy Vargha nem végzi feltétlenül rosszul a dolgát, mert azok közül akik otthagyják, legfeljebb eredménytelenség és pénzügyi problémák miatt hagyják ott. Hangos, véresszájú ellenzői nincsenek.
Ez nem változtat azon a tényen, hogy nem tud leukémiát kezelni.


---
Ez itt a Varghaék által átadott állapotfelmérési szöveg. Dőlttel a hölgy által írtak, egyenes kékkel az én kommentjeim.



Vargha Metodika

Állapotfelmérés
Törös Attila
2012.07.02.

Panaszai idegi-lelki eredetűek! Ennek tehermentesítésére kell törekednie! Feszültségoldás ajánlott! (zene, irodalom, mozgás, relaxáció, stb.) Bármi áron érje el, hogy többet legyen vidám és kiegyensúlyozott, mint feszült és gondterhelt! (Ennél a résznél a doki próbálta Csirkével felvenni a kontaktust, de Csirke nem értette. A dokit tényleg nagyon nehéz volt követni.)
Beszélje ki gondjait, hogy azok ne szomatizálódjanak (főleg este, lefekvés előtt)! (Ebben lehet, hogy van valami, sajnos nem osztom meg senkivel a napi pity-puty ügyeket. Csirkével már beszéltünk róla) Legyen én-tudatos! Csak egy én-tudatos embernek van túlélési esélye! (És itt jött még a duma sztárokról meg a tömegről, de azt a segítő nem rögzítette.) Figyelje érzéseit: „Mi jó nekem és mi nem jó?!”. Tűzzön ki célokat, segítse alkotó gondolatokkal felépülését! Fontos a Társ, Család támogató-segítő szerepe (mint egy jó edző), hisz egyedül gyógyulni nehéz! A gondolatoknak teremtő erejük van!
Vizy Szilveszter: vannak analóg, diffúzión alapuló (másodpercek, percek) és vannak rádióhullámon alapuló agyhullámok (órák, hónapok, évek). (Egy szerettünk elvesztése, betegségek, stb. akár hosszú évekig hat rombolóan a sejtanyagcserére).
„Először magamnak kell megfelelőt nyújtanom, hogy hosszú távon is megfelelőt tudjak nyújtani szeretteimnek, életcélomnak!” (én-tudat alfája)
Idegi-lelki terhelések miatt:
1.      A vegetatív irányítás labilis, szervek működése kaotikus!
2.      Az anyagcsere területe blokkolt. A halmozódó méreganyagoktól a sejtközötti tér elsavasodott. Minden sejt anyagcseréje és az idegsejti kommunikáció akadozik. A bélnyálkahártya sejtek közötti fehérje-hidak kinyílnak, a méreganyagok bekerülnek a vér-, nyirokkeringésbe è tovább savasítják a sejtközötti teret. Ez csökkent vitalitást és önkorrekciót eredményezett.
A gyengült immunvédelem teret enged vírusoknak, baktériumoknak è gyulladások, fertőzések léphetnek fel.
A P53-as gén dönti el, hogy önfeláldozó vagy kóros sejtdegeneráció lép-e fel?! (sejtszaporulat vagy sejtszám csökkenés)
Össz.szervezeti szinten terhelés, agyközponti és alapanyagcsere szinten túlterhelés lépett fel --> autoimmun folyamat zajlik szervezetében (acut lymphoid leucaemia). (Utólag megnéztem és a leukémia nem automimmun betegség. Már akkor is éreztem, hogy nem áll össze az egész..)
Ezt a folyamatot kell leállítanunk!

Akadozó idegi vezérlés következtében a nyúltvelő szabályozása elégtelen. Érfalak renyhék, szervek vérellátása nem megfelelő. Lassú vér, lassú életfunkciók léptek fel (visszér, aranyér, látásromlás). (Ezeket a segítő kérdezte ki tőlem a doki érkezése előtt. A gond csak az, hogy a látásom pl. már évek óta nem romlott. A visszerem pedig öröklött és egyelőre egyáltalán nem gázos)
Ahogy halad a terápia éreznie kell, ahogy tér vissza szervezetébe az élet!

A renyhe érfalakat a pajzsmirigy kompenzálni igyekszik --> zsírbontó képessége háttérbe szorult (úszógumi). (Nagyon gyanús, hogy ránéznek az emberre és próbálnak kiötölni még dolgokat. Viszont az elmúlt 6 hónapban fogytam 15 kilót és most kifejezettem jól érzem magam a bőrömben. Ez nem igazán jött be.)

Akadozó idegi vezérlés mellett sejt szinten túlvédekezés alatt áll (glia-idegsejti anyagcserezavart okoz az ingadozó kortizol hormon szint) --> ez gátló tényező felépülésében --> allergia vizsgálat szükséges. (Ezt szerintem mindenkinek beadja, biztos-ami-biztos. Kell a bevétel az allergológus havernak.)
Ha bármire allergia mutatkozik, kérjük kerülje!

Jelenleg akadozik az előbontás, felszívódás, kiválasztás. Legterheltebb a gyomor, nyombél, vékonybél (2. agy), máj, vese.
Máj terhelése miatt ásványi anyag bevitel (Atlantin) szükséges kúraszerűen!
A máj nem csak vegyi, hanem idegi szerv is!

A prosztata jelenleg védekező-szűrő feladatot lát el, amíg a savasodás, felszívódási zavarok léptek fel szervezetében!

Tilos a külsőleg bevitt kálcium! (de a máj terhelése miatt Atlantin szükséges kúraszerűen)

Fontos:
·        reggel 6 és 8 óra között testmozgás izzadásig, utána váltózuhany!
·        reggeli: bőséges növényi zsírok, fehérjék, zöldségek (kevés állati fehérje!)
·        ebéd: kevés állati fehérje, növényi fehérjék, szénhidrátok, zöldségek, gyümölcsök.
·        vacsora: könnyű szénhidrátos vacsora 19 óráig
·        fehér cukor helyett xilit, nyírfacukor
·        este: légző gyakorlatok
·        alvás: 22-6 óráig a szervezet pihenő regenerációs ideje van. Sötét, elektroszmog-mentes szobában aludjon!
·        Feszültségoldás! Rendszeres testmozgás!
·        lúgosító teák, vizek (3 x 2dl)
·        sok zöldség, gyümölcs fogyasztása!
·        vörös hús és tejmentes étkezést kérünk! (Itt sok értelmes dolog van, amit ki akarok próbálni. De a tejről nem mondok le. Juszt se!)

Az első szakaszban a sav-bázis egyensúly, az öntisztító mechanizmusok és az alvás optimalizálása történik.
Az igen terhelt nyirokrendszer „tisztítása” – a méregtelenítés történik.
Az alapokat kell helyreállítanunk. Az autoimmun folyamatokat leállítanunk.

A 2. szakasz a savasodás megszűnésekor indul --> a szervezet öngyógyító mechanizmusai beindulnak --> indul a célszervi irányzat!

Jó, ha tudja:
·        2011, WHO: minden 35.000 Hz fölötti speciális vizsgálatok kóros sejtdegenerációt indíthatnak be (CT, Rtg, UH).
·        Minden hormon tartalmú készítmény autoimmun folyamatot indíthat be 5 éven belül.

Prof. Gulyás:
„Sokan halnak meg rákban, de nem a rák miatt, hanem a destruktív gondolatok, a téves információk miatt!”

Kesztyűs Lóránd működési anatómiája alapján: (ez itt hiányos)

Dg: vegetatív dystonia ataxiás jelleggel. Kialakult szimpatikus hypertonia nyirokrendszernél.

A nyirokrendszer mozgatórugója az erek összehúzódó és elernyedő munkája és a vérnyomás!


---
Csirke kérése volt még, hogy keressem meg a papírt, amire a táplálék-kiegészítők neveit írták. Megtaláltam. A melléírt összegek kb. 3 hónapi adagra vonatkoznak. Nem mindegyiknek olvasható egyértelműen a neve, lehet hogy ezért nem pontosan így hívják.

  • Omega3 (ideg)   7950 Ft
  • Qeo (ideg)   7950 Ft
  • Caudiovin (szív, ér)   8450 Ft
  • Atlantin (ásványok)   8450 Ft
  • Hepazit Novus (máj)   8450 Ft
  • Urosit Novus (vese)   8450 Ft
  • Ezüst kolloid (immun)   1900 Ft
  • Arany kolloid (ideg, izület)   2900 Ft
  • Aktív csíra enzim por
  • Celladam (Immun)

1 megjegyzés:

  1. Én is felvettem a kapcsolatot ezzel a csókával,de már az email-es válaszából
    tudta hogy kamus.Az "állapotfelmérés" orbitális marhaságokat tartalmaz.
    Mi is keresünk minden lehetséges "megoldást",mert a nejemnél az életkor miatt
    őssejtterápia nem jöhet szóba,más gyógymód meg gyerekcipőben vagy abban sem.

    VálaszTörlés