Oldalak

2012. május 23., szerda

Nyugis leépülés

2012-05-23 Szerda

Az elmúlt két nap lényegében nyugiban telt. Nincs már kezelés, a szervezetemnek nem kell minden egyes nap újabb és újabb méreg-adagokkal megküzdenie. Elég ha továbbra is szépen lassan csepegteti ki magából a korábban kapott méreg maradványait és közben halkan gyengülget.
A mérgek hatása ugyanis csak most kezd kialakulni. Először jönnek a közvetlen mellékhatások. Szerencsére ezek egyelőre elfogadható szinten vannak, de még jöhetnek elő. Amit most érzek: ízérzékelés hamis, hallás enyhén gépies, fej nyomásérzékenysége, emésztés nem kerek, vérhiány.
A hamis ízérzékelés azt jelenti, hogy bizonyos dolgokat egyáltalán nem érzek, van amit meg túlzottan. Pl. az édes ízt nem érzem. A múltkor ettem egy kis sárgabarackos-kekszes csokit és szinte teljesen aszalt sárgabarackos étcsokit éreztem a számban. Nem volt édes.
A hallás gépiessége azt jelenti, hogy néhány hang amit hallok eltorzultan érkezik meg hozzám. Olyan, mintha  robothangon szólnának hozzám az emberek.
A fej nyomásérzékenysége miatt nehéz lehajolni dolgokért a padlóra, mert fáj a fejem tőle.
A vérhiány a legrosszabb, de az szinte állandó szokott lenni az ittlétem során. Megint kezd előjönni az, hogy ha eszem, pihennem kell, ha sétálok egyet, pihennem kell. Ha megpróbálok ilyen esetekben nem pihenni, komoly fejfájás a jutalmam.
Ja, és a fáradtság. Minden nap délelőtt és délután is aludnom kell 1-2 órát, mint a csecsemőknek.

Összességében elviselhető mellékhatások ezek, csak figyelembe kell őket venni.

A kemó közvetlen mellékhatásai után idővel jönni fognak az alacsony sejtszámból fakadó mellékhatások (pl. szájfájás, vérszegénység). Majd ha azok is elmentek, akkor még egy pár nap pihi és mehetek talán haza.

Papa és Csirke voltak látogatni tegnap és ma. Hoztak persze kajcsit és sokat beszélgettünk. Ők és Mama jelentik számomra a kapcsolódást az otthon történései felé. A 3 gyerek környékén mindig akad valami, mindig történik valami. Papa már hetek óta házat újít fel, Csirke pedig beállt pszichológus tanoncnak, mert ez érdekli. Mostanában tényleg sokat gyűri a papírjait, remélem tényleg lesz kitartása, hogy végig csinálja a dolgot.

Az én fejemben egyelőre béke van. Ha tehetem, könyvet olvasok, filmet nézek, néha játszom egy online játékon. Agyam egyelőre nincs a topon, kell még kicsit ürüljenek a mérgek. Akkor majd bevetem magam a munkába is.

1 megjegyzés:

  1. Ha van kedved, bármikor tudunk beszélni, akár telefonon, de msn vagy skype is jó. Egyébként pedig csak pihenj.

    VálaszTörlés